Doğanbey Köyü ,Aydın ili Söke ilçesine bağlı olan bir dönem kaderine terk edilmiş , bugün ise eşsiz bir Rum ve Türk mimarisinin örneklerini sergileyen tüm ilgiyi üzerine çekmiş bir yer olmuştur. Eski adı Domatia olan Doğanbey , geçmişi M.Ö 7.yüzyıla uzanan aslında bir Rum köyü. Burası Dilek Yarımadası'nın güney ucunda yer alır ve Milli Park sınırlarındaki tek yerleşim yeri olma özelliğine sahiptir. Rengarenk çiçekler , ve yemyeşil ağaçlarla süslü dar sokaklarında yürürken eski zamanları anımsatan görüntüler karşımıza çıkıyor.
Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı sınırları içinde yer alan Doğanbey Köyü , yürüyüş parkurları, kuş çeşitliliği, gelişmiş bitki örtüsü,trekking alanları ile oldukça elverişli bir bölgedir.Yolunuz o taraflara düşerse mutlaka uğramanızı ve o esşiz güzelliği görmenizi tavsiye ederim.Yayınladığım resimlerden de bu güzelliğin farkına varacaksınız.
Taş evleri, şapel ve kilisesi gerçekten görülmeye değer. Eski yıllarda Rumların okul binası bugün ziyaretçi tanıtım merkezi olarak kullanılıyor ve içinde aynı zamanda içi doldurulmuş hayvanlar müzesi olarak ziyaretçilere açılmıştır. Bugün bu müze Kuşadası Belediyesi tarafından işletilmektedir.Bu hayvanlar o çevrede yaşamış hayvan çeşitleridir. Bu tanıtım merkezi aynı zamanda deneyimli ekibinin rehberliğinde düzenlediği turlarla çevreyi keşfetme imkanı sunmaktadır.
Eski Doğanbey Köyü gezinizde günü noktalamak için sahil kesimi olan Karina'da mutlaka balık keyfi yapmalısınız.Karina sahili köye 8 kilometre uzaklıktadır , oraya gidipte balık yemeden dönmek olmaz. Karina 1900'lü yılların ticaret limanıdır.Rivayete göre ; dönemin en popüler Rum tüccarının kızının adı olan Karina , sahile adını vermiştir.Rumlar bölgeden topladıkları zeytinyağı, bal, şaraplık üzüm gibi ürünleri buradaki limandan diğer adalara gönderirlermiş.