27 Aralık 2014 Cumartesi

TOSKANA

             

                    Bir günlük kısa bir Floransa turumuzdan  sonra Toskana bölgesine geçiyoruz .  

               Toskana'da mutlaka görülmesi gereken yerler  Pienza , Montepulciano , Pisa ve Siena 'dır . Siena 'da Piazza Del Campo (Combo Meydanı ) at yarışları  Palio 'nun yapıldığı meydandır. Meydanda bulunan bu görkemli tarihi yapının adı da Palazzo Pubblico Torre Del Mangia 'dır. 
           
      
                              






       











              Biz Combo Meydanı'ndaki bu kuleye çıkma cesaretini gösterdik  fakat  basamak sayısı çok olduğu için gerçekten yorucuydu ama manzarası da bir o kadar güzeldi. Eğer bu kuleye çıkmayı düşünürseniz yorucu olduğunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. 




Kuleden manzaralar ;





































Duomo Di Siena Katedrali 'den görüntüler  ;




Duomo Di Siena













































































































                   Toscana'da  Fattoria del Colle Trequanda (Sienna) otelinde konakladık  . Burası yeşilliklerin içinde kırsal bir yerde bulunuyor ,trekking yapma imkanınız da var.Ve ayrıca kendi içinde şarap fabrikası , şarap mahzeni ve satış mağazası  olan otantik bir otel. Kendilerine özgü geleneksel yemek sunumları var ve  içinde eski yıllarda yapılmış küçük bir kilisesi bulunmakta. Burada kendi üretimleri olan yıllanmış  çok çeşitli şaraplarından da tadabilirsiniz. Buraya özel turlar düzenleniyor ;şarap tatma ya da pasta öğrenme  workshopları gibi.
www.cinellicolombini.it. Otelin internet sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.









Şarap mahzenleri








































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder